Sri Lankansk mad på dansk:
Fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 4 store peberfrugter
  • 1 bundt persille
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 4 æg
  • 1 stor kartoffel
  • 2 friske chilifrugter (røde eller grønne)
  • 1 tsk. karrypulver
  • 1 ds. flået tomat
  • ½ ds. kokosmælk – gerne ”light”
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Halver peberfrugterne og rens dem for frø.
  2. Bring vand i kog i en gryde.
  3. Tag gryden af varmen og læg de halve peberfrugter i. Lad stå ca. ½ time, og lad dem derefter dryppe af.
  4. Hak persillen groft.
  5. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  6. Kog æggene til de er hårdkogte og pil dem.
  7. Skræl kartoflen, skær den i tern på ca. 1 cm., og kog den mør.
  8. Hak æggene.
  9. Bland kartofler, æg, persille, løg, hvidløg og karrypulver sammen.
  10. Svits blandingen i lidt varm olie, og smag til med salt og peber.
  11. Fyld blandingen i de halve peberfrugter.
  12. Opvarm kokosmælk og flået, hakket tomat til kogepunktet i en gryde – smag til med salt og peber.
  13. Hæld tomatsovsen i et fad og læg peberfrugterne her i.
Billede af Fyldte peberfrugter
Fyldte peberfrugter