Sri Lankansk mad på dansk:
Krydrede grønne bønner

Krydrede grønne bønner

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 1 kg friske grønne bønner
  • 1 stilk citrongræs
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 spsk. tørrede karryblade
  • 3 tsk. karrypulver
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 limefrugt
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Vask og skær bønnerne i skrå stykker på ca. 1-2 cm.
  2. Skær citrongræs i stykker på ca. 3 cm.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  4. Bland alle ingredienser undtagen limefrugt sammen i en skål.
  5. Svits ingredienserne på en pande med varm olie til bønnerne er møre og sprøde.
  6. Tilsæt saften fra limefrugten.
  7. Smag til med salt og peber.
Billede af Krydrede grønne bønner
Krydrede grønne bønner