Sri Lankansk mad på dansk: Gulerødder i kokoscreme

Gulerødder i kokoscreme

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 1 kg friske gulerødder
  • 1 stilk citrongræs
  • 2 friske chilifrugter (røde eller grønne)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 3 tsk. stærkt karrypulver
  • 2 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • ½ stang kanel
  • ½ ds. kokosmælk – evt. ”light”
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skær citrongræs i stykker på ca. 3 cm.
  2. Bræk den halve kanelstang i 2-3 stykker.
  3. Skær chilifrugterne i stykker på ca. 1 cm.
  4. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  5. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
  6. Bland alle ingredienser undtagen kokosmælk sammen i en skål.
  7. Svits ingredienserne på en pande med varm olie til de er gyldne.
  8. Tilsæt kokosmælk og lad simre ved svag varme ca. 20 minutter til gulerødderne er møre og sprøde.
  9. Smag til med salt og peber.
Billede af Gulerødder i kokoscreme
Gulerødder i kokoscreme