Sri Lankansk mad på dansk: Glaskål med karry

Glaskål med karry

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 4 friske unge glaskål
  • 1 stilk citrongræs
  • 2 friske chilifrugter (røde eller grønne)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 pandan-blad
  • 3 tsk. stærkt karrypulver
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 stykke frisk ingefær, ca. 3 cm.
  • ½ ds. kokosmælk – evt. ”light”
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skær citrongræs og pandanblad i stykker på ca. 3 cm.
  2. Skær chilifrugterne i stykker på ca. 1 cm.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  4. Skræl og skær glaskål i tern på ca. 2 cm.
  5. Skræl ingefær og knus den let, evt. med en kødhammer.
  6. Bland alle ingredienser undtagen kokosmælk sammen i en skål.
  7. Svits ingredienserne på en pande med varm olie til de er gyldne.
  8. Tilsæt kokosmælk og lad simre ved svag varme ca. 30 minutter til glaskålen er mør og sprød.
  9. Smag til med salt og peber.
Billede af Glaskål med karry
Glaskål med karry