Glaskål med karry
Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:
Alle retter serveres med ris
Ingredienser
- 4 friske unge glaskål
- 1 stilk citrongræs
- 2 friske chilifrugter (røde eller grønne)
- 4 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 1 pandan-blad
- 3 tsk. stærkt karrypulver
- 1 tsk. bukkehornsfrø
- 1 stykke frisk ingefær, ca. 3 cm.
- ½ ds. kokosmælk – evt. ”light”
- Salt
- Peber
- 1 spsk. olie til stegning
Fremgangsmåde
- Skær citrongræs og pandanblad i stykker på ca. 3 cm.
- Skær chilifrugterne i stykker på ca. 1 cm.
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Skræl og skær glaskål i tern på ca. 2 cm.
- Skræl ingefær og knus den let, evt. med en kødhammer.
- Bland alle ingredienser undtagen kokosmælk sammen i en skål.
- Svits ingredienserne på en pande med varm olie til de er gyldne.
- Tilsæt kokosmælk og lad simre ved svag varme ca. 30 minutter til glaskålen er mør og sprød.
- Smag til med salt og peber.