Sri Lankansk mad på dansk:
Kikærtesalat

Kikærtesalat

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 50 gram kikærter
  • 1 stilk citrongræs
  • 2 friske chilifrugter (røde eller grønne)
  • 4 fed hvidløg
  • ½ kokosnød
  • 1 pandan-blad
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Læg kikærterne i blød natten over i koldt vand.
  2. Skyl de opblødte kikærter grundigt.
  3. Kog kikærterne møre – ca. 15 minutter – og lad dem dryppe af.
  4. Skær chilifrugterne i stykker på ca. ½ cm.
  5. Tag kødet ud af den halve kokosnød og skær kødet i stykker på ca. 1 cm.
  6. Skær pandanbladet og citrongræsstilken i stykker på 2-3 cm.
  7. Pil hvidløgsfeddene og knus dem let, evt. med en kødhammer.
  8. Varm olien op på en pande.
  9. Svits alle ingredienser ved kraftig varme ca. 5 minutter, til hvidløgene er let gyldne.
  10. Smag til med salt og peber.
Billede af Kikærtesalat
Kikærtesalat