Kikærtesalat
Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:
Alle retter serveres med ris
Ingredienser
- 50 gram kikærter
- 1 stilk citrongræs
- 2 friske chilifrugter (røde eller grønne)
- 4 fed hvidløg
- ½ kokosnød
- 1 pandan-blad
- Salt
- Peber
- 1 spsk. olie til stegning
Fremgangsmåde
- Læg kikærterne i blød natten over i koldt vand.
- Skyl de opblødte kikærter grundigt.
- Kog kikærterne møre – ca. 15 minutter – og lad dem dryppe af.
- Skær chilifrugterne i stykker på ca. ½ cm.
- Tag kødet ud af den halve kokosnød og skær kødet i stykker på ca. 1 cm.
- Skær pandanbladet og citrongræsstilken i stykker på 2-3 cm.
- Pil hvidløgsfeddene og knus dem let, evt. med en kødhammer.
- Varm olien op på en pande.
- Svits alle ingredienser ved kraftig varme ca. 5 minutter, til hvidløgene er let gyldne.
- Smag til med salt og peber.