Sri Lankansk mad på dansk:
Bananblomst-karry

Bananblomst-karry

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 1 bananblomst
  • 1 spsk. stærk indisk karry
  • 1 mellemstort løg
  • 2 chilifrugter
  • 2 cm citrongræs
  • 4 tynde skiver frisk ingefær
  • 5 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skær bananblomsten i fine strimler.
  2. Varm olien og tilsæt alle ingredienser undtagen bananblomst.
  3. Vask bananblomst og lad den dryppe af i en si.
  4. Svits bananblomsten sammen med de øvrige ingredienser et par minutter.
  5. Tilsæt kokosmælken.
  6. Lad retten simre uden låg ca. ½ time.
Billede af Bananblomst-karry
Bananblomst-karry