Sri Lankansk mad på dansk:
Græskarkarry

Græskarkarry

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 250 gram græskar med skræl
  • 1 løg
  • 1 tsk. malede sennepsfrø
  • 1 grøn chilifrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 5 cm kanelstang
  • 2 tsk. karrypulver
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 spsk. rapsolie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Skær græskarret i terninger på ca. 5 cm (med skræl)
  2. Bland karrypulver, 1 tsk. salt og sennepsfrø i græskarterningerne
  3. Hak chilifrugt, løg og hvidløg fint
  4. Varm olien i en gryde
  5. Tilsæt chilifrugt, løg, hvidløg og kanelstang
  6. Når løget er gyldent, tilsæt græskarterningerne
  7. Tilsæt ½ dl vand, og lad retten koge ved svag varme, til græskarret er mørt
  8. Tilsæt kokosmælk og lad retten simre ca. 15 min.
Billede af Græskarkarry
Græskarkarry