Sri Lankansk mad på dansk: Mungbønnekarry

Mungbønnekarry

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 200 gram mungbønner
  • 1 tsk. karrypulver
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 fed hvidløg
  • ½ løg
  • 1 dl kokosmælk
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. raps- eller vindruekerneolie

Fremgangsmåde

  1. Læg mungbønnerne i blød i vand natten over
  2. Hæld vandet fra bønnerne
  3. Kog dem møre med 1 dl vand (20-30 min)
  4. Hak løg og hvidløg fint
  5. Varm lidt olie i en gryde
  6. Svits karry- og chilipulver, hvidløg og løg i gryden
  7. Tilsæt bønner og kokosmælk, og lad retten simre i ca. ½ time.
  8. Smag til med salt og peber
Billede af Mungbønnekarry
Mungbønnekarry