Auberginer med ananas
Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:
Alle retter serveres med ris
Ingredienser
- 1 ds. ananas i stykker
- 1 stor aubergine
- 2 små løg
- 1 hvidløg
- 1 grøn chilifrugt
- 1 stykke ingefærrod (ca. 1 cm.)
- Salt
- Peber
- 3 hele kardemommekapsler
- 4 hele nelliker
- Saften af ½ citron
- 1 spsk. vindruekerne- eller rapsolie
Fremgangsmåde
- Skær auberginen i tynde skiver
- Skær løget i 8 både
- Pil hvidløgsfeddene
- Steg aubergineskiverne i olie (evt. friture) til de er gyldne
- Læg de stegte aubergineskiver på køkkenrulle, så olien trækkes ud
- Lad ananasstykkerne dryppe af i en si
- Skær chilifrugten op på langs
- Svits ananasstykker samt de øvrige ingredienser i lidt olie
- Tilsæt de stegte aubergineskiver
- Hæld citronsaften over retten
- Smag til med salt og peber