Sri Lankansk mad på dansk:
Auberginer med ananas

Auberginer med ananas

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 1 ds. ananas i stykker
  • 1 stor aubergine
  • 2 små løg
  • 1 hvidløg
  • 1 grøn chilifrugt
  • 1 stykke ingefærrod (ca. 1 cm.)
  • Salt
  • Peber
  • 3 hele kardemommekapsler
  • 4 hele nelliker
  • Saften af ½ citron
  • 1 spsk. vindruekerne- eller rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginen i tynde skiver
  2. Skær løget i 8 både
  3. Pil hvidløgsfeddene
  4. Steg aubergineskiverne i olie (evt. friture) til de er gyldne
  5. Læg de stegte aubergineskiver på køkkenrulle, så olien trækkes ud
  6. Lad ananasstykkerne dryppe af i en si
  7. Skær chilifrugten op på langs
  8. Svits ananasstykker samt de øvrige ingredienser i lidt olie
  9. Tilsæt de stegte aubergineskiver
  10. Hæld citronsaften over retten
  11. Smag til med salt og peber
Billede af Auberginer med ananas
Auberginer med ananas