Sri Lankansk mad på dansk:
Okra i karry

Okra i karry

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 250 gram okra
  • 2 spsk. stærkt karrypulver
  • 1 løg
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 fed hvidløg
  • 1 limefrugt
  • ½ ds. kokosmælk (gerne light)
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. rapsolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Vask okrafrugterne grundigt.
  2. Vask persillen og hak den groft.
  3. Pil og hak løg og hvidløg groft.
  4. Skær citrongræs i stykker på ca. 3 cm.
  5. Varm lidt rapsolie på en pande.
  6. Svits løg, hvidløg og citrongræs til løgene er klare.
  7. Tilsæt karrypulver og chilipulver, og lad det svitse med et øjeblik.
  8. Tilsæt okra, og steg i ca. 5 minutter ved høj varme.
  9. Skru ned for varmen, og tilsæt kokosmælk og persille. Steg ved svag varme ca. 20 minutter.
  10. Smag til med salt og peber, og tilsæt saften af limefrugten.
Billede af Okra i karry
Okra i karry