Sri Lankansk mad på dansk: Krydret oksegryde

Krydret oksegryde

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 750 gram oksekød i strimler
  • 2 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. karrypulver
  • 2 tsk. paprika
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 pandan-blad
  • 1 stor kartoffel
  • 1 ds. kokosmælk (gerne light)
  • 3 kapsler kardemomme
  • 3 nelliker
  • 1 spsk. eddike
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg groft.
  2. Skær pandan-bladet i 5 cm lange stykker.
  3. Skær citrongræsstilken i 5 cm lange stykker.
  4. Skræl kartoflen og skær den i tern på ca. 1 cm.
  5. Varm olien op i en gryde.
  6. Svits løg og hvidløg til løgene er klare.
  7. Tilsæt kødet og kartoffeltern, og lad det brune.
  8. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen kokosmælk, og lad dem svitse med et øjeblik.
  9. Tilsæt 1 dl. vand, og steg videre ved svag varme ca. 10 minutter (til kødet er mørt).
  10. Tilsæt kokosmælken og lad den koge op.
  11. Smag til med salt og peber.
Billede af Krydret oksegryde
Krydret oksegryde