Krydret oksegryde
Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:
Alle retter serveres med ris
Ingredienser
- 750 gram oksekød i strimler
- 2 tsk. chilipulver
- 2 tsk. karrypulver
- 2 tsk. paprika
- 1 løg
- 5 fed hvidløg
- 1 stilk citrongræs
- 1 pandan-blad
- 1 stor kartoffel
- 1 ds. kokosmælk (gerne light)
- 3 kapsler kardemomme
- 3 nelliker
- 1 spsk. eddike
- Salt
- Peber
- 1 spsk. olie til stegning
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg groft.
- Skær pandan-bladet i 5 cm lange stykker.
- Skær citrongræsstilken i 5 cm lange stykker.
- Skræl kartoflen og skær den i tern på ca. 1 cm.
- Varm olien op i en gryde.
- Svits løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt kødet og kartoffeltern, og lad det brune.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen kokosmælk, og lad dem svitse med et øjeblik.
- Tilsæt 1 dl. vand, og steg videre ved svag varme ca. 10 minutter (til kødet er mørt).
- Tilsæt kokosmælken og lad den koge op.
- Smag til med salt og peber.