Chiligryde med hakket oksekød
Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:
Alle retter serveres med ris
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 3 mellemstore kartofler
- 1 ds. kokosmælk (gerne light)
- 1 frisk rød og 2 grønne chilifrugter
- 2 cm. stykke citrongræs
- 4 tynde skiver frisk ingefær
- 1 spsk. karrypulver
- 1 tsk. chilipulver
- 1 ds. flået, hakket tomat
- 1 pandan-blad
- Salt
- Peber
- 1 spsk. olie til stegning
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg groft.
- Skær pandan-bladet i stykker på ca. 2 cm.
- Skær chilifrugterne i skiver.
- Skræl og skær kartoflerne i skiver.
- Varm lidt olie op i en gryde.
- Svits pandan-blad, løg, hvidløg, ingefær og citrongræs til løgene er klare.
- Tilsæt det hakkede kød sammen med karry- og chilipulver, og lad kødet brunes.
- Tilsæt kartoffelskiverne.
- Skru ned for varmen, og tilsæt tomat, chilifrugter og kokosmælk.
- Lad retten simre i ca. 20 minutter uden låg, til kartoflerne er møre.
- Smag til med salt og peber.