Sri Lankansk mad på dansk:
Chiligryde med hakket oksekød

Chiligryde med hakket oksekød

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 3 mellemstore kartofler
  • 1 ds. kokosmælk (gerne light)
  • 1 frisk rød og 2 grønne chilifrugter
  • 2 cm. stykke citrongræs
  • 4 tynde skiver frisk ingefær
  • 1 spsk. karrypulver
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 ds. flået, hakket tomat
  • 1 pandan-blad
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg groft.
  2. Skær pandan-bladet i stykker på ca. 2 cm.
  3. Skær chilifrugterne i skiver.
  4. Skræl og skær kartoflerne i skiver.
  5. Varm lidt olie op i en gryde.
  6. Svits pandan-blad, løg, hvidløg, ingefær og citrongræs til løgene er klare.
  7. Tilsæt det hakkede kød sammen med karry- og chilipulver, og lad kødet brunes.
  8. Tilsæt kartoffelskiverne.
  9. Skru ned for varmen, og tilsæt tomat, chilifrugter og kokosmælk.
  10. Lad retten simre i ca. 20 minutter uden låg, til kartoflerne er møre.
  11. Smag til med salt og peber.
Billede af Chiligryde med hakket oksekød
Chiligryde med hakket oksekød