Sri Lankansk mad på dansk: Skinkekød med kardemomme og kanel

Skinkekød med kardemomme og kanel

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 500 gram skinkekød i tern.
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 kanelstang
  • 4 hele kardemommekapsler
  • 4 nelliker
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 ½ spsk. karrypulver
  • ½ ds. kokosmælk – evt. ”light”
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skær citrongræs i stykker på ca. 3 cm.
  2. Knæk kanelstangen i 2-3 stykker.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  4. Varm olien op og steg løg og hvidløg til løget er klart.
  5. Tilsæt karrypulver, og lad det bruse af.
  6. Tilsæt skinkekødet, og brun det.
  7. Tilsæt citrongræs, kanelstang, kardemomme.
  8. Tilsæt ½ dl vand og lad retten stege ved svag varme ca. 10 minutter eller til kødet er mørt.
  9. Tilsæt kokosmælken, og lad det koge op.
  10. Smag til med salt og peber.
Billede af Skinkekød med kardemomme og kanel
Skinkekød med kardemomme og kanel