Skinkekød med kardemomme og kanel
Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:
Alle retter serveres med ris
Ingredienser
- 500 gram skinkekød i tern.
- 1 stilk citrongræs
- 1 kanelstang
- 4 hele kardemommekapsler
- 4 nelliker
- 4 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 1 ½ spsk. karrypulver
- ½ ds. kokosmælk – evt. ”light”
- Salt
- Peber
- 1 spsk. olie til stegning
Fremgangsmåde
- Skær citrongræs i stykker på ca. 3 cm.
- Knæk kanelstangen i 2-3 stykker.
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Varm olien op og steg løg og hvidløg til løget er klart.
- Tilsæt karrypulver, og lad det bruse af.
- Tilsæt skinkekødet, og brun det.
- Tilsæt citrongræs, kanelstang, kardemomme.
- Tilsæt ½ dl vand og lad retten stege ved svag varme ca. 10 minutter eller til kødet er mørt.
- Tilsæt kokosmælken, og lad det koge op.
- Smag til med salt og peber.