Sri Lankansk mad på dansk:
Karrykylling (Chicken Curry)

Karrykylling (Chicken Curry)

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 1 friskslagtet kylling
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 pandan-blad
  • ½ stang kanel
  • 50 gram frisk ingefær
  • 3 spsk. stærkt karrypulver
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. hel kardemomme
  • 1 tsk. hele nelliker
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 3 spsk. eddike
  • 2 store modne tomater
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingen og parter den i passende stykker
  2. Skær citrongræs og pandan-blad i stykker på ca. 3 cm.
  3. Knæk kanelstangen i 2-3 stykker.
  4. Skræl og skær ingefæren i skiver.
  5. Pil og hak løg og hvidløg.
  6. Hak tomaterne groft.
  7. Bland alle ingredienserne sammen med kyllingestykkerne, og lad det trække ca. 1 time.
  8. Varm olien op i en gryde.
  9. Brun kyllingestykkerne i gryden, og lad stå ved svag varme ca. 1 time.
  10. Smag til med salt og peber.
Billede af Karrykylling (Chicken Curry)
Karrykylling (Chicken Curry)