Karrykylling (Chicken Curry)
Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:
Alle retter serveres med ris
Ingredienser
- 1 friskslagtet kylling
- 1 stilk citrongræs
- 1 pandan-blad
- ½ stang kanel
- 50 gram frisk ingefær
- 3 spsk. stærkt karrypulver
- 1 tsk. chilipulver
- 1 tsk. hel kardemomme
- 1 tsk. hele nelliker
- 4 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 3 spsk. eddike
- 2 store modne tomater
- Salt
- Peber
- 1 spsk. olie til stegning
Fremgangsmåde
- Rens kyllingen og parter den i passende stykker
- Skær citrongræs og pandan-blad i stykker på ca. 3 cm.
- Knæk kanelstangen i 2-3 stykker.
- Skræl og skær ingefæren i skiver.
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Hak tomaterne groft.
- Bland alle ingredienserne sammen med kyllingestykkerne, og lad det trække ca. 1 time.
- Varm olien op i en gryde.
- Brun kyllingestykkerne i gryden, og lad stå ved svag varme ca. 1 time.
- Smag til med salt og peber.