Sri Lankansk mad på dansk: Korianderkylling

Korianderkylling

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 4 kyllingelår med overlår
  • 4 små chilifrugter
  • 1 bundt (ca. 50 gram) frisk koriander
  • 1 stilk citrongræs
  • 50 gram frisk ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 2 store modne tomater
  • ½ ds. kokosmælk (evt. light)
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skær citrongræs i stykker på ca. 3 cm.
  2. Skræl og skær ingefæren i skiver.
  3. Pil og hak løg og hvidløg.
  4. Hak tomaterne groft.
  5. Skyl korianderstilkene grundigt og hak dem groft.
  6. Varm olien op i en gryde.
  7. Tilsæt løg, hvidløg, citrongræs og ingefær.
  8. Brun kyllingestykkerne i gryden, og lad stå ved svag varme ca. 1 time.
  9. Tilsæt tomat og koriander, og lad det stege videre ved svag varme ½ time.
  10. Tilsæt kokosmælk og hele chilifrugter, og lad det koge op.
  11. Fjern eventuelt chilifrugterne, og smag til med salt og peber.
Billede af Korianderkylling
Korianderkylling