Sri Lankansk mad på dansk:
Æg i krydret sauce

Æg i krydret sauce

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 stort løg
  • 2 friske, grønne chilifrugter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. karryblade
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 pandanblad
  • 2 tsk. stærkt karrypulver
  • ½ ds. kokosmælk (gerne light)
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Kog æggene til de er hårdkogte, og lad dem køle af
  2. Pil de afkølede æg
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint
  4. Skær citrongræs og pandan-blad i stykker på ca. 3 cm.
  5. Skær chilifrugterne i tynde skiver
  6. Varm olien op i en gryde
  7. Tilsæt karrypulver og lad det bruse af
  8. Tilsæt løg, hvidløg, karryblade, citrongræs og pandanblad og svits et øjeblik
  9. Skru ned for varmen og tilsæt forsigtigt de pillede, hårdkogte æg
  10. Tilsæt kokosmælk og rør forsigtigt rundt, så æggene ikke går i stykker
  11. Smag til med salt og peber
Billede af Æg i krydret sauce
Æg i krydret sauce