Rejer i karrysauce
Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:
Alle retter serveres med ris
Ingredienser
- 1 kg tigerrejer
- 2 tsk. chilipulver
- 2 tsk. stærkt karrypulver
- 1 stilk citrongræs
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 limefrugt
- 1 tsk. bukkehornsfrø
- 25 g frisk ingefær
- 1 ds. kokosmælk (gerne light)
- Salt
- Peber
- 1 spsk. olie til stegning
Fremgangsmåde
- Pil og hak løg og hvidløg groft
- Skær citrongræs i stykker på ca. 2 cm
- Skræl ingefær og knus den let, fx med en kødhammer
- Varm olien op i en gryde
- Svits løg og hvidløg til løget er gennemsigtigt
- Tilsæt chilipulver, karrypulver, citrongræs, ingefær og bukkehornsfrø, og lad det svitse et par minutter
- Tilsæt tigerrejerne, og lad det stege ved kraftig varme 5-10 minutter
- Tilsæt kokosmælk, og kog ved svag varme 10-15 minutter
- Tilsæt saften af limefrugten og smag til med salt og peber