Sri Lankansk mad på dansk:
Rejer i karrysauce

Rejer i karrysauce

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 1 kg tigerrejer
  • 2 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. stærkt karrypulver
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 limefrugt
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 25 g frisk ingefær
  • 1 ds. kokosmælk (gerne light)
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak løg og hvidløg groft
  2. Skær citrongræs i stykker på ca. 2 cm
  3. Skræl ingefær og knus den let, fx med en kødhammer
  4. Varm olien op i en gryde
  5. Svits løg og hvidløg til løget er gennemsigtigt
  6. Tilsæt chilipulver, karrypulver, citrongræs, ingefær og bukkehornsfrø, og lad det svitse et par minutter
  7. Tilsæt tigerrejerne, og lad det stege ved kraftig varme 5-10 minutter
  8. Tilsæt kokosmælk, og kog ved svag varme 10-15 minutter
  9. Tilsæt saften af limefrugten og smag til med salt og peber
Billede af Rejer i karrysauce
Rejer i karrysauce