Sri Lankansk mad på dansk: Foreller i karrysauce

Foreller i karrysauce

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 4 friske foreller
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. stærkt karrypulver
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 limefrugt
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 pandan-blad
  • 1 ds. kokosmælk (gerne light)
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak løg og hvidløg groft
  2. Skær citrongræs i stykker på ca. 2 cm
  3. Varm olien op på en pande
  4. Svits løg og hvidløg til løget er gennemsigtigt
  5. Tilsæt citrongræs, pandanblad og bukkehornsfrø, og lad det svitse et par minutter
  6. Læg forsigtigt forellerne på panden, og lad dem stege ca. 5 minutter på hver side ved jævn varme, til fisken er mør
  7. Tilsæt kokosmælk, og lad retten koge op ved svag varme
  8. Tilsæt saften af limefrugten og smag til med salt og peber
Billede af Foreller i karrysauce
Foreller i karrysauce