Sri Lankansk mad på dansk: Lammekoteletter i tomatsauce

Lammekoteletter i tomatsauce

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 8 lammekoteletter
  • 1 spsk. karrypulver
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 limefrugt
  • 3 stilke frisk koriander
  • 2 store kartofler
  • 4 friske chilifrugter
  • 1 ds. kokosmælk (gerne light)
  • 1 ds. hakket, flået tomat
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak løg og hvidløg groft.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
  3. Skær citrongræs i stykker på ca. 2 cm.
  4. Skær chilifrugterne igennem på langs.
  5. Rens og skær korianderstilkene i stykker på ca. 1 cm.
  6. Varm olien op på en pande, og svits løg og hvidløg til løget er gennemsigtigt.
  7. Brun koteletterne, og tilsæt kartofler og citrongræs.
  8. Lad det stege til kartoflerne er gyldne.
  9. Skru ned for varmen, og tilsæt flået tomat, koriander og kokosmælk.
  10. Læg retten i et ovnfast fad, og tænd ovnen på 200 grader.
  11. Lad retten bage på nederste rist i ovnen i ca. 20 minutter.
  12. Tag retten ud af ovnen, og tilsæt saften af limefrugten og smag til med salt og peber
Billede af Lammekoteletter i tomatsauce
Lammekoteletter i tomatsauce