Sri Lankansk mad på dansk:
Laksekoteletter i sennepssauce

Laksekoteletter i sennepssauce

Kombinér med en ret fra hver af følgende kategorier:

Alle retter serveres med ris

Ingredienser

  • 4 laksekoteletter
  • 3 spsk. sennepsfrø
  • 2 grønne chilifrugter
  • 1 stykke ingefærrod (ca. 1 cm.)
  • Saften af ½ citron
  • ½ spsk. salt
  • 5 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 spsk. rapsolie
  • ½ tsk. karrypulver
  • 1½ dl. kokosmælk

Fremgangsmåde

  1. Vask og aftør laksekoteletterne.
  2. Mal sennepsfrøene i en morter.
  3. Chilifrugten, ca. 25 gram ingefærrod, løg og hvidløg skæres i små stykker.
  4. Bland saften af ½ citron med de malede sennepsfrø.
  5. Fordel citronsaften med sennepsfrø over fisken, og lad den trække ca. ½ time.
  6. Opvarm ca. 3 spsk. rapsolie på en pande.
  7. Svits karrypulver, chili, ingefærrod, løg og hvidløg på panden til løget bliver gyldent.
  8. Læg forsigtigt laksekoteletterne på panden og steg ved lav varme til fisken er mør (ca. 5 minutter på hver side, afhængigt af laksekoteletternes tykkelse).
  9. Hæld kokosmælken over fisken.
  10. Bring kokosmælken i kog ved svag varme.
Billede af Laksekoteletter i sennepssauce
Laksekoteletter i sennepssauce